İçeriğe geç

Kosgeb Ile Ne Iş Yapılır

KOSGEB ne tür işlere destek veriyor?

KOSGEB destekleri genel olarak inovasyon, araştırma-geliştirme, teknoloji transferi, pazar erişimi, iş geliştirme, eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi alanları kapsamaktadır.

KOSGEB nelere destek veriyor 2024?

1,5 milyon lira üst sınırında olan girişimcilere yüzde 80 destek oranıyla veriliyor. Finansman için ön koşul şirketin en fazla üç yıl önce kurulmuş olması. Destek şirketin personel giderlerini, makine ve alet giderlerini, yazılım giderlerini ve çeşitli hizmet alımlarını kapsıyor.

KOSGEB iş yeri açma desteği ne kadar?

İş kurma desteği kapsamında girişimcilere yüzde 100 oranında hibe desteğinin yanı sıra geri ödemesiz kuruluş ve personel desteği sağlanıyor. Gerçek kişi olarak kurulan şirketlere 10.000 TL, tüzel kişi olarak kurulan şirketlere ise 20.000 TL kuruluş desteği sağlanıyor.

KOSGEB belgem var ne yapabilirim?

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası iş fikirlerinizi gerçekleştirmenize, iş planlarınızı ve iş süreçlerinizi oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Bu belgeyi edinmeniz KOSGEB hibelerine başvurmanızı sağlayacak ve e-ticaret ve diğer iş alanlarınızda KOSGEB tarafından düzenlenen eğitim kurslarına katılma fırsatı verecektir.

KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?

KOSGEB, Kovid-19 salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan veya nakit akışı bozulan ancak hala işi olan imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmelere üç yıl ödemesiz vadeli tamamen faizsiz kredi sağlayacak.

KOSGEB 150 bin TL hibe nasıl alınır?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www..tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler. Program başvuru formunun nasıl doldurulacağına ilişkin kılavuzu indirmek için TIKLAYINIZ.

Devlet hangi işlere hibe veriyor?

Sağlık Turizmi, Savunma Sanayi, Makine Mühendisliği, Otomotiv, Turizm, Tekstil, Kimya, Mobilya, Demir Çelik, Elektro-Elektronik, Yazılım, Medikal, Medikal & İlaç, Gıda, Ambalaj, Kozmetik, Yapı Malzemeleri, Tarım, Mücevherat ve Madencilik Her sektörün destek alabileceği çeşitli projeler bulunmaktadır.

İş kurmak istiyorum nereden destek alabilirim?

Bu projelere TÜBİTAK, SYDV, Tarım ve Ormancılık, KOSGEB, İŞKUR kurumları ve kamu bankaları aracılığıyla başvurabilirsiniz. Uygun olmanız halinde, farklı miktarlarda teşvik, hibe ve kredi alabilirsiniz. Zaten bir işletmeye sahip olan zanaatkarlar, 14 farklı iş geliştirme programıyla desteklenmektedir.

Şahıs şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?

KOSGEB Girişimcilik Destek Programları’ndan, KOBİ statüsünde olup, anonim şirket, limited şirket veya şahıs şirketi kurmayı planlayan ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamlayan herkes faydalanabiliyor.

KOSGEB parayı ne zaman öder?

Program kapsamında yapılacak iadeler; Ödemeler, programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ay ödemesiz dönemle 4 aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılacaktır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihini takip eden 12 aylık dönemi izleyen ilk iş günü olacaktır.

KOSGEB sıfır faizli kredi kimler alabilir?

İlk 12 ay ödeme yok. 2022’de net cirosu 300.000 lira ve üzeri olan illerdeki KOBİ’ler 300.000 liralık krediden faydalanabiliyor. KOBİ’ler ilk 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplam 36 ay vadeyle faizsiz taksitli kredi kullanabiliyor.

KOSGEB’den destek almak için ne gerekiyor?

Destek programından yararlanabilmek için şirketin Türk Ticaret Kanunu kapsamında gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması, sisteme kayıtlı olması ve işletme beyannamesinin güncel ve aktif olması gerekmektedir. Sisteme kayıt işlemi KOSGEB veri tabanı kayıt işlemine ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

KOSGEB belgesi kaç yıl geçerli?

Uzaktan eğitimle alınan sertifikaların geçerlilik süresi olmadığından KOSGEB Girişimci Sertifikasını yenilemenize gerek yoktur. Dilerseniz e-devlet üzerinden KOSGEB Girişimci Sertifikası sorgulaması yapabilir ve eğitim bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

KOSGEB 2024 hibe desteği ne kadar?

İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL tavanla yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olması halinde destek tavanına 150 bin TL ekleniyor.

KOSGEB sınav geçme notu kaç?

– Yazılı sınavda her sınav grubu 100 tam puan değerindedir. Sınavı geçmek için her grupta en az 50 puan alınması ve grupların not ortalamasının 70 puanın altında olmaması gerekir. Ancak yabancı diller ortalama puan hesaplanırken dikkate alınmaz.

KOSGEB hangi sektöre hibe veriyor?

Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende gibi çok çeşitli işletmelere destek sağlıyor. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www..tr web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

Devlet hangi işler için hibe veriyor?

Sağlık Turizmi, Savunma Sanayi, Makine Mühendisliği, Otomotiv, Turizm, Tekstil, Kimya, Mobilya, Demir Çelik, Elektro-Elektronik, Yazılım, Medikal, Medikal & İlaç, Gıda, Ambalaj, Kozmetik, Yapı Malzemeleri, Tarım, Mücevherat ve Madencilik Her sektörün destek alabileceği çeşitli projeler bulunmaktadır.

Şahıs şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?

KOSGEB Girişimcilik Destek Programları’ndan, KOBİ statüsünde olup, anonim şirket, limited şirket veya şahıs şirketi kurmayı planlayan ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimini tamamlayan herkes faydalanabiliyor.

Genç girişimci hangi işleri yapabilir?

Genç girişimciler neler yapabilir?E-ticaret sektörüE-ihracat sektörüÇiçekçi veya online çiçek satışıSosyal medya ve reklam danışmanlığıDanışmanlık hizmetleriYaşam koçluğu.Online butik açma.Kişiye özel ürün satış mağazası açma.Diğer makaleler…

Tavsiyeli Bağlantılar: Burçların Özellikleri Neye Göre Belirlenir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Seks Yapan Escort