İçeriğe geç

Dicle Nasıl Yazılır Tdk

Dicle ne demek TDK?

TDK’da yer alan bilgilerle birlikte Dicle isminin ne anlama geldiği ve ne anlama geldiğine dair soruların cevapları şu şekildedir: İnatçı, dik başlı, cesur adam. Meşe ve fındık. Büyük ırmak.

TDK doğru yazılışı nasıl?

TDK KELİMESİNİN ANLAMI: 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkçe öğrenmek ve Türkçenin gelişmesi için çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Türk Dil Kurumu’nun kısaltmasıdır. Bu kelime sıklıkla T.D.K. şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı TDK şeklinde olmalıdır.

Diyarbakır nasıl yazılır TDK?

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle diyarbakır, diyar copper olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Diyarbakır olmalıdır.

Dicle Üniversitesinde nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla üniversite olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Üniversitede” olmalıdır.

Dicle nasıl yazılır?

Yer adlarında ilk addan sonra deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb. sözcükler gelir. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle vb.

Dicle mi dijle mi?

Modern Türkçe ve Farsçada Dicle’ye dicle denir, Kürtçede Dicle’ye dîjle denir. Dicle’nin dünyaca ünlü ismi Tigris’tir. Yunancadan dünya dillerine geçmiştir.

TDK orjinal nasıl yazılır?

“Original” kelimesinin doğru yazımı TDK’ya göre “nobody” kelimesinin doğru yazımı “original”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

TDK’ye nasıl yazılır?

Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nın, vb.

TDK ne demek, nasıl yazılır?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Elazığ nasıl yazılır TDK?

Kişi ve yer adlarında, incell l ünsüzünden sonra gelen a ve u ünlüleri de şapka işaretiyle yazılır: Haluk, Lale, Nalân; Balâ, Elâzığ, İslâhiye, Ladik, Lapseki, Selanik vb.

Diyar nasıl yazılır TDK?

‘Diyar’ kelimesi bu kelimenin çoğuludur. Ancak günümüzde evler yerine ülke ve şehirleri ifade etmek için arazi kelimesi kullanılmaktadır. Arazi kelimesi günlük hayatta sıkça kullanılan birçok deyim ve atasözünde mevcuttur.

Ay isimleri nasıl yazılır?

C. Belirli bir tarihi belirten ay ve gün adları büyük harfle başlar: Salı, 29 Mayıs 1453, Salı, 29 Ekim 1923, 28 Aralık 1982. Lale Festivali 25 Haziran’da başlar. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genellikle Eylül ayının ikinci haftasında derslere başlar.

Dicle Üniversitesi kısaltması nasıl yazılır?

Menü MenüNODEVLET ÜNİVERSİTE ADI KISALTMA035DİCLE ÜNİVERSİTESİDÜ036DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİDEÜ037DÜZCE ÜNİVERSİTESİDÜ038EGE ÜNİVERSİTESİEÜ119 daha fazla satır

Hanım nasıl yazılır TDK?

“Ali Bey, Ayşe Hanım”? Cevap: Derneğimizin büyük harf kullanım kılavuzunu kullanmanızı öneririz. “İnönü, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi.” İş Bankası Genel Müdürü, Ali Bey, Ayşe “Hanımefendi…” formları doğrudur.

Antep fıstığı nasıl yazılır?

Çünkü pistachio kelimesinin doğru yazımı TDK’da şöyledir; – pistachio. Gördüğünüz gibi, pistachio kelimesinin kendine özgü bir yazımı var. Yanına yazarsanız, bu yanlış bir kullanım olur.

Dicle’nin anlamı ne demek?

Büyük nehir. 2. Anadolu’da doğan, Irak’tan geçen, Fırat’la birleşerek Şattülarap adıyla Basra Körfezi’ne dökülen nehir.

Dicle ne denir?

Dicle’nin isimlerinden biri de “büyük ırmak” anlamına gelen Şat’tır.)

Dicle ismi Kürt ismi mi?

Dicle, Türkçe kökenli bir isim olup hem erkek hem de kız çocukları için kullanılabilir. Yani unisex bir isim olmasına rağmen hem erkek hem de kız çocukları için rahatlıkla kullanılabilir. Anlamı bakımından coğrafi olarak önemli bir yere sahip olan Tigris, telaffuzuyla birlikte güzel bir etki de ifade eder.

Dicle Arapça mı?

Madde 6 – (1) Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde karma dil dersleri Türkçe ve Arapça olarak yapılır. Lisans programındaki zorunlu ve seçmeli derslerin kredi saatlerinin en az %30’u Arapça olarak verilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Seks Yapan Escort