Direklere broşür asmak yasak mı?
Madde 15. Elektrik direklerine; direğin hiçbir yüksekliğine duyuru, reklam ve tabela asılamaz.
Afiş asmak için kimden izin alınır?
Kumaş pankartlar asılmadan önce Şehir Planlama Müdürlüğü’nden izin alınmalıdır. Müdürlüğümüz, posterin sağ alt köşesine yapıştırılması gereken mühürlü etiketlerle birlikte onaylı posterler sağlayacaktır.
Afiş asmak suç mu?
Türkiye’de köprü üzerine afiş asmak, pankart asmak veya duyuru asmak 5326 sayılı Suçlar Kanunu’nun 42. maddesi kapsamında suç sayılıyor.
Broşür dağıtmak için izin gerekir mi?
Cezalar ve yasal sorumluluklar: Yasal yetki olmadan broşür dağıtmak her bölge için ayrı ayrı ceza riski taşır. İl ve yerel yönetimler tarafından belirlenen kurallara uymak zorunludur. Aksi takdirde ciddi yasal sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Özel mülke afiş asmak yasak mı?
Madde 42 – (1) Meydanlara, parklara, umuma açık duvarlara, cadde ve sokaklara veya özel kişilere ait alanlara, kişilerin rızası olmaksızın bez, kağıt veya benzeri afiş ve duyurular asan kişi, yüz Türk Lirasından üç bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası ile cezalandırılır.
Muhtar adayı afiş asabilir mi?
Muhtar adaylarının pankart ve poster asmaları yasaktır.
Balkona afiş asmak yasak mı?
“Mesken veya işyeri olarak kullanılmayan, ikamet edilmeyen veya inşa edilmeyen binalara siyasi partilerin veya bağımsız adayların bayrak, pankart, poster gibi reklam materyallerinin asılması veya sergilenmesi yasaktır.” hükmü yer aldı.
Seçim afişlerinde bayrak yasak mı?
Türk bayrağı ve dinî ibareler, propaganda amacıyla kullanılan bildirilerde ve her türlü basılı materyalde yer alamaz (298/58-1), ancak siyasi partiler ve bağımsız adaylar tarafından Türkçenin yanı sıra başka dil ve lehçelerle yapılacak her türlü propagandada kullanılabilir (298/58-2; 2820/81-c).
Apartmana reklam asmak yasak mı?
Yasal bir engel yoktur. Ancak, kat malikleri toplantısının bu gündemle yapılması ve tüm kat maliklerinin ayrı ayrı onayının alınması kuralı vardır. Yani kiraya verme ancak tüm kat maliklerinin oybirliğiyle kararıyla mümkündür.
Zabıtanın yazdığı ceza nereye ödenir?
Varlık yönetim şirketlerine genellikle idari para cezaları ödenir.
5326 sayılı kanun nedir?
(1) Yetkili makamların emrine, yargılama kapsamında veya kamu güvenliği, kamu düzeni veya kamu sağlığının korunması amacıyla aykırı davranan kişiye yüz Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu para cezasının miktarı, emri veren makam tarafından belirlenir.
Muhtar adayı propaganda yapabilir mi?
Bu hüküm, bu seçimlere katılacak kişilerin, seçmenlerin ihtiyar heyeti/meclis başkanını ve üyelerini tanımaları ve iradelerini sağlıklı bir şekilde oluşturmaları için seçimlere katılacaklarını beyan etmelerine ve bu amaçla kendilerini tanıtmalarına engel değildir.
Sokağa broşür asmak yasak mı?
Sokaklara poster asmak yasaktır. Ancak özel mülk sahiplerinin izniyle, binalarının duvarlarına poster asabilirsiniz. İzin almak için mülk sahibini bulup ondan yazılı izin almalısınız.
1000 adet broşür kaç TL?
BroşürMiktarBirim fiyatToplam fiyat1000 adet0,7 TL700,00 TL + KDV2000 adet0,488 TL977,00 TL + KDV5000 adet0,387 TL1.933,00 TL + KDV10000 adet0,383 TL3.
Üniversitede broşür dağıtmak yasak mı?
g) Üniversite kampüsünde broşür ve el ilanı dağıtımı yasaktır.
Balkona afiş asmak yasak mı?
“Mesken veya işyeri olarak kullanılmayan, ikamet edilmeyen veya inşa edilmeyen binalara siyasi partilerin veya bağımsız adayların bayrak, pankart, poster gibi reklam materyallerinin asılması veya sergilenmesi yasaktır.” hükmü yer aldı.
Seçim afişini asmak yasak mı?
Seçim propagandasının son günü olan 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 18.00’den sonra siyasi partilerin genel merkez, il, ilçe ve belediye binaları hariç olmak üzere duyuru ve tanıtım malzemelerinin asılması, asılması ve teşhir edilmesi yasaktır (298/60-14).
Satılık ilanı asmak yasak mı?
Evet, ev sahibi mülkünü satmak isterse, kiracının yaşadığı evin dışına veya penceresine satılık ilanı koyabilir. Ancak bu, kiracının izniyle iç mekanda yapılabilir. Kiracının izni olmadan evin içine satılık ilanı koymak mümkün değildir.
Evlere bayrak asmak yasak mı?
Madde 17 – İşyeri, konut vb. yerlerde, ulusal bayramlarda, genel tatillerde, kurtuluş günlerinde ve Atatürk’ü anma günlerinde 7 nci maddenin (A) bendi hükümlerine bağlı kalmaksızın bayrak asılabilir.