İçeriğe geç

Sinenin Anlamı Nedir

Sine adının anlamı ne?

Göğüs. 2. Yürek, yürek. 3. İç, derinlik.

Şinas kelime anlamı nedir?

+şinas – Nişanyan Sözlük. Farsça şinās شناس kelimesinden alıntıdır, “bilen, tanıyan”.

Sinin Türkçe anlamı nedir?

(ﺳﻴﻨﻴﻦ) i. (Ar. sene, sinin’in çoğulu) sene, seneler: Bir kimse mal ve mülkünü belli bir süre için bir kimseye, Yavm gibi Kasir veya Sînin (Cevdet Paşa) gibi Tavil olsun, kiraya verebilir.

Sinan ın sözlük anlamı nedir?

Sinan ismi Türk kökenli bir isimdir ve genellikle “mızrak” veya “mızrak ucu” anlamına gelir. Bu isim savaşçılık ve cesaret gibi olumlu niteliklerle ilişkilendirilir.

Sina ismi ne anlama gelir?

Sina ismi hakkında sahip olduğumuz bilgiler, İran Azerbaycan’ında erken Orta Çağ’da Medler tarafından “Sintha” ve Medler’den sonra “Sehna” olarak adlandırılan bir yer ismi olduğunu söylüyor. Anlamı muhtemelen “duvar” veya “kule” anlamına geliyor.

Sine Arapçada ne anlama gelir?

Şîn kelimesinin Arap alfabesindeki okunuşu Halîl b. Ahmed’e göre “cinsel ilişkiden hoşlanan erkek, yiğit adam” veya bir bitki adıdır (el-Hurûf, s. 29).

Şinası ne demek?

Şinasi isminin özellikleri – Kökeni: Şinasi ismi Arapça kökenlidir ve “bilgili” veya “entelektüel” anlamına gelir. Bu isme sahip kişiler genellikle bilgili, oldukça edebi ve aydın kişilik özellikleriyle karakterize edilirler.

Na şinas ne demek?

(Farsça nā- ve şinās “bilen, güvenen”i nā-şinās ile olumsuzlar) Bilmeyen, bilmez, tanımaz: “Had-nâşinas: Haddini bilmeyen.” “Hak-naşinas: Hakkı tanımayan.” “Nîmet-nâşinas: İyiyi bilmeyen.” (Cenap Şahâbeddin) zulmün en üst yöneticisiydi.

Sohbet şinas ne demek?

Gazete ve dergilerde yayımlanan, güncel olay ve kültür-sanat yaşamındaki gelişmeleri, çok fazla ayrıntıya girmeden, okuyucuyla sohbet havasında, samimi bir dille ele alan yazı biçimidir.

Sine hangi dil?

Özet: Sîne-sâf terimi, Farsçada göğüs, feryat, sadr kelimelerinden gelir; gönül, gönül, gönül anlamına gelen “sîne” kelimesi ile temiz, saf, berrak, samimi anlamına gelen Arapça “sâf” kelimesinin birleştirilmesiyle meydana gelmiştir.

Sini hangi dil?

sini – Nişanyan Sözlüğü. Farsça sīnī سینی “büyük bakır tepsi” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Eski dilde sin ne demek?

Türkçede sin kelimesi başlangıçta görüntü, insan bedeni anlamına geliyordu, daha sonra mezar anlamına geldi. Bazı lehçelerde mezardaki heykel için kullanılmış ve Anadolu Türkçesinde “sın”dan “sin”e dönüşmüştür.

Sinan Arap ismi mi?

Sinan ismi Arapça kökenli bir erkek ismidir.

Sinan Arapça ne anlama gelir?

Sinan (Arapça: سنان sinān) Arapça ve Erken Arapça kökenli bir isimdir ve mızrak ucu anlamına gelir. İsim ayrıca Arapça ve Erken Arapçada görülen ve “mızrak ucu” anlamına gelen Antik Yunanca Sinon (Arapça: سنان sinān) ismiyle de ilişkili olabilir. İsim ayrıca Antik Yunanca Sinon ismiyle de ilişkili olabilir.

Sina ismi kuranda geçiyor mu?

Sina ismi Kur’an-ı Kerim’de iki ayette geçmektedir. Tin Suresi 2. ayet: Bu ayette Allah, Sina Dağı’na yemin etmektedir. Muminun Suresi 20. ayet: Bu ayette Tur-i Sina ve oradaki bir zeytin ağacından bahsedilmektedir.

Sina ismi Arapça mı?

Sina ismi Arapça kökenli bir isim olup çeşitli anlamları vardır.

Sine hangi dil?

Özet: Sîne-sâf terimi, Farsçada göğüs, feryat, sadr kelimelerinden gelir; gönül, gönül, gönül anlamına gelen “sîne” kelimesi ile temiz, saf, berrak, samimi anlamına gelen Arapça “sâf” kelimesinin birleştirilmesiyle meydana gelmiştir.

Sine ne demek dini?

Kalp, imanın merkezidir. Bazı âlimlere göre, Kur’an’da geçen “buzağı” kelimesi akıl ve bilginin bir işaretidir (bkz. Kaf, 50/37). “Sadr = günah/iç” kelimesi, akıl ve bilginin yanı sıra şehvet, öfke, arzu gibi diğer içsel duygu ve dürtüleri de içerir (bkz. Rağıb, el-Mufredat, “SDR” makalesi).

Sina ismi hangi dilde?

Sina ismi Arapça kökenlidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Matematikte Bölme Işareti Yerine Ne Yazılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir